برای مشاهده مادربرد های گیگابایت به صفحه خرید مادربرد گیگابایت مراجعه کنید. اما تراشه Southbridge به صورت فیزیکی روی مادربرد کامپیوتر قرار میگیرد ولی معمولا یک هیتسینک که لوگوی تولیدکننده مادربرد روی آن حکاکی شده است آن را میپوشاند. BIOS یا Basic Input Output System مکانی است که تمامی اطلاعات و تنظیمات مادربرد داخل آن نگهداری میشود. با استفاده از حالت بایوس میتوانید به این قسمت دسترسی داشته باشید، آن را آپدیت کنید و یا تغییر دهید. ASUS، گیگابایت، اینتل، MSI و Biostar برخی از تولیدکنندههای محبوب مادربرد کامپیوتر هستند.
دستگاه کوچک Pm25LD512 درکنار آن، که با رنگ آبی مشخص شده است، تراشهی حافظه فلش است که در هنگام خاموش شدن مادربرد، تنظیمات ساعت و ولتاژ را ذخیره میکند،؛ ازاینرو لازم نیست هر بار که کامپیوتر خود را مجدداً راهاندازی میکنید، آنها را دوباره تنظیم کنید. هر مادربرد تنها دارای حداقل یک دستگاه حافظه فلش است و برای ذخیرهسازی بایوس مادربرد لازم ضروری است. ( بایوس سیستمعامل اولیه سختافزاری است که قبل از بارگیری ویندوز، لینوکس، مکینتاش و… میتواند سیستمعامل را بارگذاری و سختافزارها را شناسایی کند).
- بدون شک همه ی شما بارها نام Motherboard را شنیده اید و می دانید در بیشتر وسایل الکترونیکی این قطعه به کار رفته است اما چون در گذشته به دنبال کارایی و قطعات تشکیل دهنده آن نبودید به سراغ مطالعه دقیق آن نرفته باشید.
- زمانی که مادربرد درون کیس کامپیوتر قرار میگیرد، تنها این پورتها هستند که از کیس بیرون میزنند و میتوانند نمادی بیرونی از میزان قدرتمندی مادربرد باشند.
- این ماشینها برای نیازهای محاسباتی اساسی مانند وب گردی، پردازش کلمات، پخش فیلم و غیره استفاده میشوند.
- سوکت M.2، که برای اتصال حافظه ذخیرهسازی SSD استفاده میشود از فناوری ارتباطی فوقسریع PCI Express برای ارتباط سریع با حافظهها بهره میبرد.
این پورت تقریبا منسوخ شده است و با این حال، اکثر تولیدکنندگان مادربرد هنوز روی استفاده از آن اصرار دارند. مادربورد چیست؟ مادربورد | بورد مادر | بورد اصلی یا Mainboard در کامپیوتر چیست؟ Motherboard یا مادربورد کامپیوتر وسیله ای است که تمامی سخت افزار های کامپیوتر اعم از CPU ، RAM ، کارت گرافیک ، هارد دیسک و … Motherboard یک قطعه از سخت افزار کامپیوتر است که به عنوان Backbone یا ستون فقرات کامپیوتر شناخته میشود. کلمه mother در Motherboard نیز دقیقاََ به همین موضوع اشاره دارد که تمامی قطعات سخت افزاری را در خود نگه میدارد. در واقع تعداد درایوهایی که میتوانید در سیستمتان نصب کنید به تعداد اتصالدهندهها (کانکتورهای) SATA روی مادربودرتان بستگی دارد. همچنین در مورد نسخه SATA باید بگوییم از آخرین نسخه آن یعنی نسخه ۳.۰ در مادربردهای جدید استفاده میشود که بالاترین سرعت را بین نسخههای دیگر SATA در انتقال اطلاعات دارد.
ASUS PRIME B450M-A AM4 Motherboard
اگر از علاقمندان به دنیای سخت افزار باشید احتمالا نام رمز ارز چیا را بارها شنیده اید. رمز ارز چیا برخلاف دیگر نمونه های مشابه خود تنها با استفاده از حافظه های ذخیره سازی استخراج می شود و همین امر سبب شده است که یک شرکت چینی، مادربردی را تولید و معرفی کند که به صورت ویژه برای استخراج این رمز ارز طراحی شده است. شرکت Onda به تازگی از محصول جدید خود تحت عنوان Chia-D32H-D4 رونمایی کرده است که بنا به گفته این شرکت این مادربرد به صورت ویژه برای استخراج رمز ارز چیا تولید شده است. از ویژگی های این مادربرد ویژه می توان به چهار شیار حافظه DDR4، پشتیبانی از حداکثر 128 گیگابایت حافظه رم، یک شیار PCle x16، یک شیار PCle x1، یک شیار M.2 و چهار پورت 0. پیش از خرید مادربرد نیاز است تا فاکتورهای مهمی را در نظر داشته باشید چرا که انتخاب مادربرد بسیار حساس و مهم است و اشتباه در این انتخاب ممکن است برایتان گران تمام شود. اگر شما کاربر معمولی هستید و قصد ندارید که در آینده کامپیوتر خود را ارتقا دهید، می توانید مادربرد خود را از بین برندهای ایسوس، گیگابایت و یا MSI انتخاب کنید که قیمت مناسبی دارند و مناسب کاربری معمولی طراحی شده اند.
در ادامه به عوامل دخیل در تفاوت قیمت مادربرد و انواع مختلف آن خواهیم پرداخت. در مادربرد مورد مثال، درگاههای SATA (که برای اتصال هارددرایوها، دیویدی رایترها و… استفاده میشوند) به دلیل محدودیت پهنای باند ارتباطی کلی مادربرد که در بالا گفته شد، گروهبندی شده است. بلوک ۴ پورت سمت راست، از استاندارد ارتباطی عادی USB استفاده میکنند؛ درحالی که کانکتورهای سمت چپ از اتصال سریع این فناوری بهره میبرند.